top of page

Lyn

Har ikke så mye erfaring med og ta bilder av lyn.

Men har lenge hatt lyst til og ta bilder av lyn i et område med elementer av fin natur, vann, bygninger eller ruiner, som en del av bildet, sammen med lynet på himmelen.

Men hvordan skal man få til det og samtidig være trygg og ikke bli truffet av lynet?


Først tenkte jeg at bobilen kunne være en fin base og kjøre rundt til passende steder og ta bilder. Så jeg skaffet meg et stativ til og ha på vinduet, så jeg kunne ta bilder ut av sidevinduet i bilen, med vinduet delvis oppe. Og med regntrekk, som beskytter kamera og objektiv.

Tenkte også å bruke et annet kamera med lyn sensor, og et lite stativ, som jeg kunne plassere ved «kjøkkenvinduet» eller «soveromsvinduet» i bobilen. Og ta bilder med vinduet oppe.

Men ulempen er at det jo ofte regner samtidig som det er tordenvær, så det kan fort bli vått inne i bilen. Testet ut litt i vår og fant ut at det også var vanskelig og få motivet sånn som man ville ha det, for det er sjelden man kan parkere bilen på riktig sted.


Så fant ut at jeg trenger en annen strategi for og kunne plassere kameraer der jeg vil ha dem.

Min nye plan er å plassere ut 3 kameraer, bygget inn i kofferter, og som tar bilder av seg selv, med lyn sensorer og timelaps.

Så man kan få litt forskjellige vinkler og øke sjansen for å fange lynet.

Har noen eldre kameraer, påmontert batterigrep, for bedre batterikapasitet, jeg skal bruke til dette.

Har en Miops smart trigger, som bl.a. løser ut på lyn, lyd, Laser, Timelapse, osv… Som jeg skal bruke på et kamera.

Har også en Vivitar Lyn og bevegelsessensor trigger. Som jeg skal bruke på et annet kamera.

Og en timelaps fjernkontroll som jeg setter på et tredje kamera, så det tar bilde med jevne mellomrom. Kanskje man er heldig og få med lyn på noen bilder.


Har laget en koffert, med hull til objektivet og lyn sensor. Montert stativ inne i kofferten, så man kan vinkle kamera i riktig vinkel. Og stativfeste på kofferten, så man har mulighet til og sette hele kofferten på stativ, vis det skulle være nødvendig.


Skal lage en koffert til, der det er plass til 2 kameraer, en med lyn sensor og en med timelaps.

(Tanken er også og kunne bruke denne kofferten med et kamera og bevegelsessensor og blits, så man evt. kan ta bilder av dyr på natta).


Grunnen til at jeg har valgt og bygge det inn i kofferter er for lettere og kunne transportere dem og noenlunde ferdig innstilt, så man kan sette de ut og stille de inn på kort tid.

Har også en fjernkontroll som virker på opptil 100m avstand, så har en mulighet til for å sette opp et fjerde kamera og ta bilder på avstand.

Har testet lyn sensoren litt i sommer for og se hvordan de virker, og fått disse bilde igjennom stue vinduet.