top of page

Du vet du er fotograf når..

04.11.2016

Du vet du er fotograf, når......du kommer hjem fra ferien med 5000 bilder, og du ikke er å se på et eneste ett.

...håndbagasjen din veier mer enn kofferten. Pga. fotoutstyret.

...du bruker Photoshop som et verb.

...du flere ganger nesten er blitt overkjørt i forsøket på at få et bra bilde.

...du blir sykt irritert, når du hører noen si: kule bilder, du må ha et bra kamera. Og det skjer ganske ofte.

...du ser på solnedgangen med din kjære, og tenker bare F8.0 på rundt 1/125.

...du har vært på kino og ikke skjønt noe av handlingen, fordi du har sittet og holdt øye med hvordan belysningen var underveis.

...du ser japanske (eller andre) turister med et voldsomt dyrt kamera og sliter med ikke å fortelle dem at de holder det feil.

...alle regner med at du fotograferer til samtlige familiefester og at bildene blir fantastiske, også selv om det foregår i et dunkelt forsamlingshus.

...du har flere objektiver enn sko.

...folk sier oftere. hva tar du bilder av " enn "hei".

...din foreldres nabo spør deg om råd For å finne et kamera, med nok megapiksler.

...du får av og til lyst til å bare at retusjere litt i dine venners ansikter. Altså i virkeligheten.

...du blir ekstatisk glade når det er dårlig vær. Uværsskyer, lett-tåkete morgener, regnværsdager, lyn og torden, er godt foto vær.

...du samler til du blir gal. Ikke bare kameraer, objektiver, tilbehør og gadgets, men også rekvisitter, blader og alt mulig skrot som kan inspirere eller kanskje akkurat være brukbart for en fotosession en dag.

...du drar på ferie og den handler om gode bilder, ikke romantikk. Du sitter foran kjæresten din og nyte et godt glass vin og se hverandre dypt inn i øynene.  Og du tar deg i at blikket ditt vandrer rundt på jakt etter spennende motiver.

...du bryter loven.  Et adgang forbudt-skilt er som en invitasjon til gode bilder.  Fotografer er som regel enten likegyldige eller oppdager det rett og slett ikke i jakten på de perfekte bildene.

...du kommer i trøbbel. Fotografer har det med å stirre på folk i offentligheten. Ikke fordi folk ser spesielt merkelige ut, men fordi fotografen er i ferd med å bygge opp et bilde i sitt eget hode. Det er også fint, bortsett fra når karen med skinnvest og knokejern har fått mer enn nok av stirrekonkurransen.
2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page