top of page

Fotografbil 2


I et innlegg tidligere, for noen år siden, skrev jeg at en Bobil, må være den perfekte fotografbilen, for naturfotografer, fotoekspedisjoner å fotoshoot på location.Og nå etter og ha hatt bobil i noen år, er jeg ikke i tvil lenger.

En Bobil er virkelig den perfekte fotograf bilen, spesielt når man er glad i og reise rundt på tur ellers også.

Vi bruker den på ferieturer, helgeturer, fisketurer, dagsturer, når vi skal bade,

Fotoekspedisjoner og når jeg skal ha fotoshoot på location.

Men har lurt på hvorfor ikke flere fotografer bruker bobil, som fotografbil, vet bare om et par stykker, ser de fleste bruker vanlige biler eller suv.


Følger flere fotografer fra hele verden på you tube. Og i den siste tiden har jeg sett flere av de som er naturfotografer har kjøpt seg varebiler og bygger om.

Noen legger bare en madrass inn i varerommet, tar med et lite gassbluss og en porta potti som toalett. Mens andre isolerer og bygger opp så det ligner en bobil som er tilpasset deres fotografbehov.


Det er muligens et kostnadsspørsmål, men jeg mener det er bedre og kjøpe en original bobil i stede for og bygge om fra en varebil. Vis man har spesielle behov, så tror jeg det er bedre og kjøpe en eldre bobil og heller bygge om den litt til sitt behov. Jeg har ikke hatt noe behov for og bygge den om, den fungerer perfekt som den er.

For en bobil er ferdig isolert. Den har lys, varmesystem, god seng, kjøleskap og fryser, Gass bluss, toalett, dusj, vinduer og takluker, ferdig elektrisk 12v anlegg som man evt. kan bruke en 230v konverter på vis man har utstyr som trenger det. Men de fleste ladere kommer i 12V utgave.

Skap plass og lasterom.

Jeg har et eget skap der det er plass til min fotoryggsekk, pc og stativ. Har også et par hyller i det skapet der jeg har 12v ladere, en liten bag med back up kamera og objektiver. Litt rekvisita er det også plass til.

I lasterommet har jeg en oppblåsbar gummibåt, så man kan komme seg rundt på vannet, ut på øyer, osv.. i tillegg til bord, stoler og det andre man trenger når man er på tur.
Det er ikke bare naturfotografer som har nytte av en bobil, men også portrettfotografer.


Her er noen av fordelene jeg ser for fotografer i forhold til vanlig bil:

Man sitter høyere og bedre oversikt og utsikt når man kjører og kan oppdage foto perler langs veien mye lettere.

Man har et godt og varmt sted å overnatte.

Man har med seg kjøkken med kjøleskap og koke bluss, så man kan lage mat og varm drikke,

og kald drikke fra kjøleskapet.

Man kan slappe av litt, vis det er lang ventetid.

Modellen har et sted og skifte og sminke seg.

Og man har et sted man kan varme seg vis det er kaldt ute.

Man har med seg toalett og dusj.

Man kan sitte og redigere bilder.

Med en stige opp til taket og en takgrind/Platform har man et sted der man kommer opp i høyden og får bedre utsikt der man trenger det.

Plass til fotoutstyret inne i bilen og annet utstyr i lasterommet.

Man kan ta bilder innefra bilen, uten at dyr stikker av.14 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page