top of page

Hvordan finne steder man kan ha fotoshoot.Får av til spørsmål om hvordan jeg finner de spesielle stedene jeg har fotoshooter.

Det er mange forskjellige måter jeg finner dem på.

Jeg kjører rundt på småveier og når jeg ser et sted som kan ha potensiale, stopper jeg og går rundt og ser hvordan det er der.Jeg kan få tips om et sted. Som f.eks dette stedet i skogen som det skulle være fint og raste og bade.

Det var et sted jeg har kjørt forbi mange ganger uten og stoppe.

Men neste gang jeg kjørte forbi der, stoppet jeg og fant denne store og flate steinen.

Som var en sånn stein jeg har lett etter i flere år.


Så da ble det på kort tid planlegging og gjennomføring av Halloween fotoshooten i 2022.

Basert på hvordan stedet så ut.

Her kan du se videoen fra den shooten.Andre steder jeg har fått tips om er:

Gåfossen i Maura.Fossen i Låkedalen i Nannestad.


Jeg kan høre om noe steder som jeg syns hører spennende ut.

Jeg hørte f.eks. at det var noen hjelpekirkegårder i området, som var nedlagt for mange år side. Jeg ante ikke hvordan de så ut, hadde bare hørt at de fantes.

Så jeg fant ut hvor de var, så går jeg gjerne innpå Google Earth e.l. og ser på satellittbilder og fly foto.

Så drar jeg og besøker dem og ser om de kan passe til noe.


Jeg kan besøke forskjellige typer museumer. Som det kan være mulig å ha spennende fotoshooter.Som f.eks. så har jeg hatt 2 store fotoshooter på Fly samlingen Gardemoen. Første gangen for mange år siden, så var det et modell byrå som skulle lanseres og de hadde leid fly samlingen. Jeg var en av 3 fotografer. Og det var 13 modeller.

Andre gangen Så arrangerte jeg fotodag på fly samlingen for Nes kameraklubb.

Jeg leide fly samlingen og skaffet modeller fra Pin up Norway.Et annet museum jeg oppdaget da jeg var på besøk der med familien er Setskog landhandelmuseum.

Der syns jeg det var ganske spesielt. Så jeg fikk leid det en dag og hadde en fotoshoot med et par modeller fra Pin up Norway.Når jeg er på ferie kan jeg snuble over noen spennende steder som:

Domsteinene på Sola.

Et spennende sted jeg gjerne skulle hatt en shoot, men det er litt for langt unna, så det er ikke så lett og få det til på en praktisk måte.Steinringene i Østfold, Hunnfeltene. Det er også steinringer i Vestfold. De stede kunne det også ha vært spennende og hatt en fotoshoot.Kan se bilder av spennende steder på internett, som jeg finner ut hvor er.

Og evt drar og besøker.

Som f.eks. Brødrene Hanssen Auto, på Nøtterøy.Så det er veldig mange måter man kan finne steder på.

Men det handler om og bli kjent i nærområdet og lete etter muligheter.

Og når man hører om steder eller se noen bilder fra spennende steder, så studer kart, satellitt og flyfoto. Og reis dit og se på stedet.


Når jeg har funnet sted med potensiale, så tar jeg flere bilder av området, så jeg kan se på de senere når jeg evt. skal planlegge en fotoshoot.

Også sjekker jeg solkompasset for og se hvordan solen går på forskjellige årstider. Så blir det lettere å planlegge når på året det er best med en shoot der.20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page