top of page

Klesstativ på hjul kan brukes til mange ting i et fotostudio.

30.01.2019


Et klesstativ på hjul kan være et veldig nyttig hjelpemiddel, spesielt i et lite fotostudio, da man kan bruke det til veldig mange ting. Og siden det er med hjul så er det jo lett å flytte rundt. Man kan justere høyden på det. Og det er jo et veldig rimelig verktøy.

Her er noe av det som stativet kan brukes til:

Flag.

Vis man henger et svart stoff over stativet kan man bruke det som et såkalt «Flag». Det bruker man til å skjerme for enkelte lys så det ikke skal treffe der man ikke ønsker det, eller for og lage skygger. Definisjonen på Flag: A flag is a device used in lighting for motion picture and still photography to block light. It can be used to cast a shadow, provide negative fill, or

protect the lens from a flare.


Diffuser.

Vis man henger opp et kalkerpapir eller diffuser stoff, så kan man bruke det som en diffuser eller i scrim som det også kalles, og lyser igjennom, i stedet for f.eks en softboks. Så man får en stor «soft» lyskilde.


Reflektor stativ.

Man kan feste vanlige reflektorer på stativet med klyper. Eller man kan lage større reflektorer med en reflektorduk, eller lage av materialer som aluminiumsfolie, varme/rednings folie, Isopor, hvit papir, osv…..


Bakgrunns stativ.

Det passer bra som bakgrunns stativ til mindre bakgrunner til f.eks. produktfoto, stilleben eller baby fotografering.


Klesstativ.

Man kan selvfølgelig bruke det som klesstativ, og henge frem klærne som skal brukes på fotoshooten.

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page