top of page

Lommelykt med fargefilter.

Sammen med fotoutstyret er det alltid lurt og ha med en lommelykt og gjerne med fargefilter.Lommelykten er praktisk når du skal stille inn kamera i mørket.

Og du kanbruke den til og male med lys,

så du kan få lyst opp de tingen du ønsker ved kvelds/natt fotografering.

Og vis du bruker fargefilter, kan du lyse opp i flere farger.

Og den er jo praktisk vis du skal gå et stykke i mørket, så du ser hvor du går.

Eller vis du plutselig kommer over et sted du vil utforske.

Så ha alltid med en lommelykt.

Fargefiltrene gjør så du ikke mister nattsynet.


Rødt filter brukes oftes for å beskytte mørkesynet. Med det røde lyset ser du bedre i mørket etter at lykten er slukket. Du kan for eksempel bruke det røde lyset ved navigering, les av omgivelsene og les kartet, uten å miste mørkesynet. Dessuten ser visst vilt, som hjort, dårlig det røde spekteret og dermed skremmer man ikke dyret like lett med rødt lys. Rødt lys gir absolutt best beskyttelse for mørkesynet og forstyrrer enkelte dyr mindre men er betydelig med lyssvak enn grønt lys.


Grønnt filteret beskytter ikke mørkesynet like bra som det røde, men gir mer detaljer i lyset. Med det grønne lyset er det lettere å lese av omgivelsene i naturen. Grønt lys er populært ved jakt på for eksempel villsvin, da dette og mange andre dyr, ikke er like følsomme for grønt lys sammenlignet med hvitt. Grønt skinn gir mer brukbart lys sammenlignet med rødt. Det grønne lyset kan også brukes sammen med utstyr som eksempelvis mørkesyn (night vision). Det er også bra for annen form for navigering og kartlesing.


Blått filter beskytter ikke øyets mørkesyn like bra som grønt og rødt, men gir derimot betydlig mer lys for kartlesing, fotojakt (skremmer ikke dyrene like mye som hvitt lys) og andre taktiske formål. Blått lys er det vanskligste å oppdage på lang avstand.


Hvit diffuser. Lysspredende linse for en mer diffus lyskjegle.

Med dette tilbehøret spres lyset på et større område
Malt med hvit lys på treet i midten.Malt med hvit lys på og rundt personen.

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page