top of page

Når begynte jeg med fotografering?

Oppdatert: 18. mar. 2022

16.01.2019

Får av og til spørsmål om når min fotograferings interesse begynte.

Har alltid likt og ta bilder.

Men det var et spesielt bilde som for alvor satte i gang foto interessen.

Mitt første kamera fikk jeg når jeg var 9år. Dette var tilbake i 1981.

Det var et Kodak Instamatic kamera.Et par år etter fikk jeg et Kodak kompaktkamera med vanlig 35mm film.På Ungdomsskolen gikk jeg et lite fotokurs, og fikk da prøve speilrefleks for første gang. Og mørkeromsopplæring. Så fremkalte og kopierte min første film i mørkerommet da.

Fikk lyst på mørkerom etter det, men hadde ikke noe sted og lage mørkerom.


Når jeg var 19 år kjøpte jeg meg mitt første speilreflekskamera.

Et Canon EOS 1000F, med en fotobok, så da begynte jeg og lære meg innstillinger, komposisjon, osv.

Kjøpte ganske snart et teleobjektiv. Og interessen for fotografering begynte å øke. Men det var jo når jeg var på ferie eller ute på tur jeg tok bilder. Så det ble jo mest natur, ferie og familiebilder.

Kjøpte meg et EOS