top of page

Nytt Fuglebasseng/reflectionpool.

Mai 2024

Nytt Fuglebasseng/reflectionpool.Har i mange år hatt en foringsplass for småfugler utenfor kjøkkenvinduene, der jeg forer litt hele året.

Som har blitt veldig populær og jeg har besøk av masse forskjellige fugler.

Noen er kanskje bare på besøk en kort periode på våren eller høsten, mens andre er der hele sommeren og mange er der hele året.

Har laget den for og få litt underholdning, når man sitter på kjøkkenet, men ikke minst for og kunne ta bilder av fuglene og ekorn på en enkel og komfortabel måte.

Har en hage dam med bekk, der de kan drikke og bade.

Men har prøvd meg på litt forskjellige måter og ha et fuglebasseng/reflectionpool utenfor kjøkkenvinduene også, så det blir flere muligheter og få fine bilder av fuglene.

Hadde litt problem med det gamle, for det ble litt lite og for få foto muligheter og når det var varmt, gikk det ikke så mange dager før vannstanden sank såpas at pumpen kunne gå tørr og jeg måtte fulle det opp igjen for ikke og skade pumpen. Men fuglene likte bassenget godt og de brukte det flittig til og drikke og bade.

Så jeg bestemte meg for å lage et større basseng.

Kjøpte inn noen flere impregnerte gjerdestolper, som jeg slo ned i bakken.

For jeg bygger bassenget et godt stykke over bakken for og få det i riktig høyde i forhold til kjøkkenvinduene og få den riktige vinkelen mot vannet for og få fine refleksjoner i vannet.

Fant frem det jeg hadde liggende av restematerialer og satte i gang og bygge.

Det ble en liten del som er dyp, der pumpen er. Mens resten ikke er så veldig dyp.

Brukte en tykk plastikk for og dekke til treverket og forog gi en sikker overflate til damfolien.La inn dam folie over underlagsplasten for at det skal bli skikkelig vanntett.

Fylte i vann for at dam folien skulle legge seg skikkelig på plass, før jeg festet den med lister utvendig.Monterte så pumpen og UV lys, for å rense vannet.

Måtte tappe ut en del av vannet igjen, for nå var det tid for og begynne og lage landskap og forskjellige miljøer.

Brukte et spesielt skumm for å lage landskaper og for og lime fast trestokker og steiner.

Dam folie, landskapsskum, pumpe og UV lys (pumpe og UV lys hadde jeg fra det gamle fuglebassenget) Er kjøpt hos Tropex, https://shop.tropex.no/nettbutikk/, de har alt man trenger til hagedammer.

Der rørene til pumpen gå, satte jeg på en stokk for å dekke rørene.På siden brukte jeg noen gamle stokker, som jeg fant i skogen, som var ganske glatte. Ønsker ikke at fuglene skal sitte på sidene, så det passet bra at de var ganske glatte og bratt ned til vannet, så de blir tvunget til og sette seg i bakkant der jeg vil ta bilder av dem.

I bakkant bygget jeg opp en slak skråning med steiner, gresstorv og sand.

En liten del er med gress, mens resten har jeg dekket med mose som jeg hentet i skogen.

Utenfor skråningen er det laget grunne områder med steiner og sand. Så de kan bade.Har også lagt inn noen greiner, som de kan gå nedover for og drikke, uansett hvordan vannstanden er. Har også lagt inn flere store flate steiner, som de kan drikke fra eller bade på.Kanten nærmet kjøkkenvinduet er ikke dekket til, for der vil jeg ha så lav kant som mulig for og ikke dekke for vannet.

I bakkant, på ene siden, har jeg en spesiell stokk, jeg har hatt i mange år, som de liker å sitte på, den er også fint til og plassere mat på strategiske punkter. På andre siden og på den ene kortsiden, har jeg laget hyller, der jeg kan plassere ut stokker, greiner, potter med planter, eller gress, tørkede planter eller kunstige planter. For og kunne bytte ut bakgrunn eller og gi dem fine og fotogene ting og sitte på, på en veldig enkel måte.
Har også montert på ekornmateren min.Har satt opp en død buske på hver side av bassenget, som jeg enkelt kan bytte ut når det blir nødvendig. Fuglene liker og ha greiner og sitte på før de flyr over til foringsautomatene. Og de må mange ganger sitte på greinene og vente på at det skal bli ledig plass.  Så buskene er fine steder og ta bilder av fuglene. Den ene er fin å henge noen forings automater i. Men den andre har ikke så mange muligheter, så der har jeg satt opp et metall stativ til å henge forings automatene i.
 Har lenge vært på jakt etter noen nye forings automater, som er mere solide i metall og har en rund sitte flate som gir en mer naturlig stilling for dem, da noen fugler, som f.eks. dompap, kan slite med de forings automatene med rett pinne.

Så etter og ha søkt litt fant jeg en nettbutikk som hadde godt utvalg i forings automater og fuglemat https://www.vivara.no/ Så der bestilte jeg noen nye forings automater i metall og runde sittepinner og en til peanøttsmør.

En annen nettbutikk som jeg fant som har et litt bedre utvalg i fuglemat enn de vanlige norske butikkene er https://www.zooplus.no/shop/fugler/villfugler.


24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page