top of page

Reflektor.

25.01.2019Reflektorer er kanskje det mest allsidige belysnings verktøyet man har til rådighet.

Den hjelper deg å reflektere lyset og lyse opp der man trenger litt mer lys, uansett om man er ute eller inne i studio og uansett om man bruker naturlig lys eller blits.

En reflektor plassert rett overfor et hovedlys kan fungere som et hår lys, skaper avstand mellom motiv og bakgrunn. Plassert foran et bak opplyst motiv kan vi unngå silhuett effekten, ved hjelp tilgjengelig, naturlig lys til å balansere eksponeringen mellom vårt motiv og bakgrunn.

Holdes den med en nitti graders vinkel mot modellens bryst, kan vi kaste litt lys opp på modellens ansikt og hals, eliminerer plagsomme skygger forårsaket av pannen og kinn.

Mulighetene er nesten uendelige og ikke minst like viktig, det er et veldig rimelig alternativ.

Det finns masse forskjellig størrelser og utforminger.

Så man må velge det som passer best til sitt eget bruk. Kommer inn på noen forskjellige typer litt lenger ned.


Men hvem farge skal man bruke?


Sølv

Sølv reflektoren er en av de mest nyttige, og er best for nybegynnere.

Siden sølv reflekterer mest mengde lys, er det et godt valg for situasjoner med dårlig lys eller de scenarier der du trenger et sterk fyll lys. Siden det ikke endrer fargen (hvit balansen) på blits eller studio lys, er det perfekt for både innendørs og utendørs portretter.

En annen grunn til at det fungerer så bra for nybegynnere er at de fleste nybegynnere gjør den feilen og ikke plassere reflektoren nær nok til sitt motiv.

Sølv reflektoren reflekterer mer lys enn gull. Det gjør at den kan plasseres lenger unna motivet enn vi vanligvis vil, uten å ofre resultatet. Det faktum at sølv er den sterkeste av de fem er en fordel, men det kan også gi for sterkt lys.

Ta deg tid til å eksperimentere med riktig og effektiv plassering.


Gull

Gull reflektor er flott for utendørs portretter fordi det samsvarer med varme fargetoner av sollys. Gull reflektor er faktisk på sitt beste når den reflekterer sollyset, det gir en varm glød over motivet. Men normale hudtoner har lett for å bli alt for gule, vis du ikke er forsiktig.

Dette er også grunnen til at gull reflektor er heller ikke anbefalt for studio eller Blitz arbeid. Det endrer ikke bare fargen på det hvite lyset som treffer den, men kan kaste ujevne fargetoner på motivet.