top of page

Studio stativ.

Oppdatert: 8. jan.Studio stativ.

Jeg har vanligvis ikke likt og bruke stativ når jeg tar bilder, for jeg liker og bevege meg rundt, variere høyden, osv..

Men jeg merket at når jeg begynte og bli litt sliten ute i en fotoshoot. Så hadde bildene en tendens til og bli litt skjeve, så de måtte rettes opp i etterkant. Og utsnittet kunne kanskje flytte seg litt, så komposisjonen ble kanskje ikke akkurat som jeg hadde tenkt meg.

Så jeg tok i bruk mitt gamle Oslo stativ som er helt perfekt i studio.

Oslo stativet er et saksestativ med hjul, så det er veldig lett å flytte rundt og forandre høyden.

 

Men nå har jeg gjort noen modifikasjoner, så det passer mitt bruksområde enda bedre.

Jeg har satt på en «tverrstang» med 2 stativhoder, vurderer å sette på et eller to stativhoder til. Så jeg kan ha flere kameraer på stativet samtidig.

Til nå har jeg hatt et kamera jeg har tatt bilde med og et kamera som har stått og filmet, så jeg har fått tatt både bilder og video samtidig.

Tenker også på muligheten til å sette på et eller to stativhoder til, så jeg kan ha et kamera med et spesialeffektfilter eller et spesielt objektiv og kanskje et spesial kamera.

Det blir jo i så fall muligheter for 4 kameraer med ulike oppsett og utrykk, som det er lett og bytte imellom og kanskje mulig og bruke samtidig.

 Nå har jeg også satt på 2 små skjermer som er koblet til hoved kamera med en Y kobling. Så jeg kan se på en litt større skjerm, når jeg skal ta bilder, istedenfor å se i søkeren eller på den lille kameraskjermen. Noe som gjør at jeg ser bedre og ikke gjemmer meg så mye bak kamera og da kan jeg også ha bedre kontakt med modellen. Det gjør jo også at jeg kan se detaljer mye lettere og fikse dem, før vi tar bilder.

Den andre skjermen er plassert under objektivet på hoved kamera, så modellen ser nøyaktig hvilket utsnitt det er og de kan poserer ut ifra det. Så det er et veldig nyttig hjelpemiddel til modellen også.

Og på veggen bak i studio er det montert en tv som viser bildene som er tatt. Signalet går i en USB kabel fra kamera, til en pc og derfra til tv på veggen.


19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page